Het wordt kou lijden in Europa – Rusland staakt gasleveranties via de Oekraïne


DonQuijotte

Gisteren werd bekend dat Poetin opdracht heeft gegeven de levering van gas aan Europa via de Oekraïne met onmiddellijke ingang te staken. Deze beslissing is een gevolg van de aanhoudende diefstal van transit gas door de Oekraïne.

download (38)

Rusland zal het gas nu aanbieden via Turkije waardoor er voor West Europa grote logistieke problemen zijn te verwachten en het niet ondenkbaar is dat er een grote crisis dreigt op zeer korte termijn. West Europa is  afhankelijk van Russisch gas dat voor 60% via de Oekraïne wordt geleverd.

Opvallend te noemen is het feit dat men er in de media niets over vermeldt. Alle aandacht is nog gericht op CharLIE Hebdo en de hoax in Parijs. Nog even en de krantjes van CharLIE Hebdo zullen gebruikt gaan worden om de kachel mee te stoken.

Ik ben benieuwd hoe bijvoorbeeld Frau Merkel dit probleem gaat uitleggen aan de Duitse bevolking die…

View original post 223 woorden meer

%d bloggers liken dit: