Dramatisch. Internationaal onderzoek naar #MH17 valt uiteen.


eunmask

mh17 coverup

Door Joost Niemöller

Er zijn dramatische ontwikkelingen gaande bij het internationale onderzoek naar MH17. De Russische minister van buitenlandse zaken, Lavrov, verklaarde dat het internationale onderzoek, in naam geleid door Nederland, in feite geleid wordt door Kiev.
“The country where the tragedy took place could be involved [in the probe], but it cannot run the show as it happens now.”

Kiev runt de show, zegt Lavrov dus. En hij heeft goede reden om dat aan te nemen. Redenen die overigens allang bekend zijn. Wie kijkt naar de deal die de Nederlandse Onderzoeksraad sloot met de Oekraïense Onderzoeksraad, (PDF) ziet dat er in feite sprake is van één onderzoek: Oekraïense onderzoekers werken verplicht mee aan het Nederlandse onderzoek, er moet sprake zijn van totale informatie uitwisseling tussen beide landen, enz enz. De Oekraïense president deed brutaalweg uitspraken over de gang van het ‘Nederlandse’ onderzoek in de pers, en over de informatie…

View original post 312 woorden meer

%d bloggers liken dit: