BESTAAT ÚW BAAN STRAKS NOG WEL?


E.J. Bron

(Door: trias politica)

Het is een veelgehoorde opvatting: Europa heeft de massa immigratie hard nodig om straks het tekort aan arbeidskrachten ten gevolge van de vergrijzing op te vangen. Hoe logisch is dat, wanneer je kijkt naar de massale werkloosheid in de eurozone en de verwachte groei in de vervanging van menselijke arbeid door robots?

Elk jaar krijgen we goed nieuws over de voortsukkelende eurocrisis. Hoera,  ‘het ergste’ is voorbij! De crisis is voorbij! Er komt groei! Jaar in, jaar uit, al vijf jaar lang. De realiteit is dat de voorspellingen telkens worden bijgesteld. Naar beneden wel te verstaan. Net als IMF, DNB en EC afgelopen week weer eens deden. Tegelijkertijd is de ECB aan het eind van haar Latijn en is de algemene verwachting, dat haar geldverruimingsplannen (QE) onvoldoende soelaas zullen bieden om de reële economie aan de gang te krijgen.

Sociale ellende in Zuid-Europa niet te overzien

Intussen krijgen…

View original post 100 woorden meer

%d bloggers liken dit: