Donkere wolken boven Antwerpen na antisemitische aanslag tegen Joodse rabbijn


Een Ander Israëlisch Geluid

nedJoden
“Ik wil niet leven in een land waar de Kristallnacht straks enkel nog met bewakers voor de deur kan herdacht worden.”
[Lodewijk Asscher, minister Sociale Zaken en Werkgelegenheid op 9.11.2014 te Amsterdam]

Zaterdagochtend 15 november werd omstreeks 9u15 op nauwelijks vijftig meter van mijn appartement een Antwerpse religieus-orthodoxe Jood (rabbijn?) neergestoken, in wat duidelijk een door antisemitisme geïnspireerde terreuraanslag was. De 31-jarige Joodse man kreeg een steekwond in zijn nek en moest voor verzorging worden opgenomen in het ziekenhuis. Gelukkig was het minder erg dan gevreesd en kon de rabbijn een paar uren later weer naar huis.

Het incident speelde zich af onder een slecht verlichte spoorwegbrug aan het Kievitplein, waar het zelfs bij klaarlichte dag nog erg donker oogt. De dader, die zich ongestoord en blijkbaar onherkend uit de voeten maakte, zal zich wellicht hebben laten inspireren door de vele steekpartijen die Palestijnse moslims de afgelopen weken…

View original post 669 woorden meer

%d bloggers liken dit: