Poetin bepleit opnieuw de wereldvrede


OXO Axioma

OXO Flash, zaterdag 1 november 2014

door Heine Wind

Het zijn de informele bijeenkomsten waarop Poetin zijn diepste en meest samenhangende publieke visie geeft op de wereld van vandaag. In navolging van zijn toespraak tijdens de internationale veiligheidsconferentie van München in 2007, zeven jaar geleden, pleit Poetin ook in zijn recente toespraak van 24 oktober 2014 op de Valdai International Discussion Club in Sochi voor algehele wereldvrede en voor stabiliteit binnen de wereldgemeenschap op alle fronten: politiek, economisch en militair.

Over de toespraak van Poetin in München van 2007 heb ik in maart dit jaar op mijn blog reeds twee artikelen geplaatst: ‘International Security Declaration of the Russian Federation’ [ http://oxoaxioma.wordpress.com/international-security-declaration-of-the-russian-federation/ ] en ‘De Nieuwe Wereldorde of in Poetin’s woorden ‘een unipolaire wereld” [ http://oxoaxioma.wordpress.com/de-nieuwe-wereldorde-of-in-poetins-woorden-een-unipolaire-wereld/ ]

De recente toespraak in Sochi werd vandaag gevonden op de alternatieve nieuwssite ‘World Unity’. Waarvoor dank. De aanhef van dit artikel echter is “Breaking: Poetin…

View original post 180 woorden meer

%d bloggers liken dit: