Wat is Candida schimmel?


natuurlijkesmee

In onze darmen en mond leven vele parasieten en micro-organismen. Je word met gist in je darmen geboren,die kunnen uitgroeien naar schimmels. Een daarvan is de Candida Albicans (de grootste veroorzaker van candidiasis). Het is een nutteloos gist dat, als het in kleine hoeveelheden voorkomt, verder geen kwaad doet. Goedaardige bacteriën zorgen ervoor dat de Candida zich niet teveel uitbreid.(antioxidanten)

Als de darmflora echter niet sterk is en er te weinig goedaardige bacteriën zijn kan de Candida Albicans ongeremd doorgroeien en diep in het darmslijmvlies doordringen en in je bloedbaan terecht komen. Hij groeit van zoet en leeft goed in vetweefsel. Vanuit je bloedbaan heeft het vrij baan. Het kan overal in je lichaam gaan zitten maanden jaren zonder dat je er iets van merkt…

Wanneer het immuunsysteem verzwakt is, bijvoorbeeld na een virusinfectie, bij aids, na een chemokuur of bestralingen, of door het gebruik van antibiotica of de anticonceptiepil…

View original post 933 woorden meer

%d bloggers liken dit: