Burgeroorlog in Duitsland aangekomen: Straatgevechten in het hele land tussen Koerden en aanhangers van IS


ISIS zit al in België.

E.J. Bron

(Door: Torben Grombery – Vertaling: E.J. Bron)

De vredige stad Celle wordt in het hele land ook wel de poort naar de Lüneburger Heide genoemd. De scènes die zich de afgelopen dagen in de stad in de Duitse deelstaat Niedersachsen hebben afgespeeld, had zich tot nu toe niemand van de ongeveer 70.000 inwoners tellende stad kunnen voorstellen: Bloedige straatgevechten tussen Koerdische Yezidi en radicale moslims. Ook in Hamburg en andere steden hetzelfde beeld en dezelfde achtergrond: De strijd om de Syrische stad Kobani – de Koerdische enclave aan de Syrisch-Turkse grens. Bij de intocht van ISIS wordt daar een gewelddadig bloedbad verwacht. Het Witte Huis heeft Kobani al opgegeven.

View original post 667 woorden meer

%d bloggers liken dit: