40 Privacy schendingen als je de Facebook-app op je telefoon hebt


Heb je een smartphone met de Facebook-app erop? Dan heb je GEEN privacy meer.

Bij vlagen

Facebook-app-cropped-DSC_2651

Tekst en foto: Frank De Kleine (foto via Flickr, some rights reserved)

Waarom maakt Facebook foto’s en video’s met onze telefoons, zonder dat onze bevestiging nodig is? En waarom doen de apps van de Rabobank en Whatsapp dit ook? Waarom filmen en fotograferen deze bedrijven ons in het geniep?

Sinds de onthullingen van Edward Snowden weten we dat de Amerikaanse geheime dienst NSA op grote schaal burgers bespioneert (plus zeker 35 wereldleiders). En ze doen dat op zo’n grote schaal en met zoveel detail, dat zelfs de federale rechter dit als ‘bijna Orwelliaans‘ bestempelde. Natuurlijk wisten we allemaal al langer dat commerciële bedrijven als Google en Facebook heel veel van ons weten. Maar nu blijkt dat we op een glijdende schaal zitten; het gaat van kwaad tot erger. De NSA heeft via PRISM rechtstreeks toegang tot onze gebruikersgegevens in de databases van 9 internetreuzen (waaronder…

View original post 1.787 woorden meer

%d bloggers liken dit: